tekst

Trægulve fra Tarkett

søndag 16. september 2007

Til gulvene i stuen og værelserne har vi valgt en Epouque 162 askeplank fra Tarkett. Det er en 162 mm bred lamelplank med fasede kanter i hvid matlak.

Til toppen


Svanekøkken

mandag 02. juli 2007

Når man bygger hus med Lasse Larsen Byggefirma kan man vælge mellem Svane eller Invita til køkken og andet inventar. Vores smag og temperement har altid være mere til Svane end Invita, så det valg har ikke været så svært.

I køkken, bryggers/entré og bad bliver det et grebsløst "Unik" hvid og til værelser et mere almindeligt glat hvid med et enkelt greb.

Valg af bordplader i køkken og entré-bryggers var ikke så let, men er nu faldet på plads. Vi har valgt en nærmest hvid komposit stenplade. Det vil sige en stenplade, der består af 95 % pulvariseret kvarts, bindemiddel og noget farvestof, presset sammen under højtryk. Pladerne er ekstremt holdbare og vedligeholdelsesfrie bortset fra almindelig rengøring.

Vores bordplader er spanske Silestone i farven "Blanco Zeus" som vist på dette billede fra producentens hjemmeside.

Til toppen


Armaturer

torsdag 24. maj 2007

Vi har valgt Børmas Geometry-serie. Smuk, enkel og tidløs design i en super kvalitet.

Køkken og bryggers

Håndvask i badeværelser

Termostat og bruser
 

Til toppen


Lofter

fredag 11. maj 2007

Vi vil ikke have gipslofter, de giver for meget støj og virker lidt institutionsagtige. Vi er mere til trælofter. Men det bliver ikke helt almindelige 5" ludbehandlede brædder. Vi har i Frydkjærs Unikaplan® fundet det helt rigtige. 5" brædder med et ekstra fræsespor, så det ser ud som 2½" designet af Friis og Moltke. Billedet er fra Frydkjærs udstillingshus i Tranbjerg.

Til toppen


Fliser

onsdag 9. maj 2007; redigeret lørdag 20. oktober 2007

Vi har valgt en flise fra italienske Leonardo 1502 hos Flisegalleriet i Galten. Flisen hedder "Shape", den er beige og i størrelse 30*60 til gulv og 15*60 til brusekabiner. Med overflade og spil som en natursten, men med meget bedre holdbarhed og modstandsdygtighed overfor eksempelvis syre.

Desværre er billederne på firmaets hjemmeside eller i deres pdf-brochure ikke så gode. Den skal ses i virkeligheden.

Vægfliserne i brusekabinen i det lille badeværelse.

Til toppen


Vinduer

tirsdag 17. april 2007

Hvide vinduer fra Rationel model Domus. Traditionelle vinduer i træ-træ. Vi skal jo spare nogle steder, så det bliver ikke træ-alu. Vi får lidt vedligeholdelsesarbejde med vinduesmaling, men samtidig også mulighed for at ændre farve på vinduerne.

Til toppen


Bagmur og skillevægge

torsdag 28. juni 2007

Fuldmuring skal vi ikke have, men helvægselementer fra Expan. Vi fravalgte primært fuldmuringen på grund af prisen. Merudgiften på ca. 80.000 kr. ville vi hellere bruge på noget andet.

Indeklimamæssigt og lydmæssigt er der vist ikke den store forskel på mursten og elementer. Det er mest et spørgsmål om udseende. Nu får vi så glatte vægge med filt og maling, og det er såmænd ikke så ringe endda.

Til toppen


Facade- og tagsten

tirsdag 17. april 2007

Mursten og tag er vel nok de to valg med længst holdbarhed. Det bliver formentlig ikke lavet om i vores tid. Vi vil selvfølgelig ikke være umoderne men vi vil samtidig forsøge at minimere risikoen for, at vi om 5 år synes vores eget hus ser helt kikset ud.

Til facaden har vi valgt en sten fra Randers Tegl: Umbra RT476.

På taget lægger vi en skifergrå B&C Dobbelt-S betonsten afsluttet med en vindskedesten i gavlene.

Til toppen